Navigatie

Retouren

Retourneren

U heeft een zichttermijn van 14 kalenderdagen om zonder opgaaf van redenen het product aan te melden voor retour, ingaande op de dag ná aflevering. Indien uw bestelling uit meerdere zendingen bestaat, zal deze periode ingaan op het moment dat u de laatste zending ontvangt. Na het aanmelden van uw retourzending heeft u 14 kalenderdagen om de zending aan ons te retourneren. Een product retourneren is altijd mogelijk, tenzij:

  • Een product is /producten zijn beschadigd, gebruikt of incompleet.
  •  Een product op verzoek is gegraveerd of voorzien is van een laser gravure.
  • Een product speciaal voor u op maat is gemaakt of een product dat speciaal voor u is ontworpen en gemaakt.
  • Een product is voorzien van een label en u dit label heeft verwijderd.
  • De afbeeldingen kunnen niet helemaal de werkelijke kleur weergeven, de kleur op de afbeeldingen is een referentie kader wat geen recht geeft om het product retour te sturen.

Indien er onverhoopt iets mis is met de bestelling (een verkeerd product, een kapot geleverd product, etc.), mail dan z.s.m. (maar altijd uiterlijk binnen 24 uur na ontvangst) naar info@treseco.com 

Retourkosten
Treseco BV is niet verantwoordelijk voor eventueel gemaakte verzendkosten voor het verzenden van uw retourzending. Het is echter wel mogelijk om uw retourzending kosteloos te verzenden. Om dit te doen neemt u de originele envelop, krast uw eigen adres goed door, vermeld retour afzender op de envelop en verpakt het product goed in de envelop, alvorens deze gesloten in de brievenbus te deponeren.

Een product retourneren
Iedere webshop heeft weer een andere manier om producten te retourneren. Zo hebben ook wij onze eigen methode, die we uiteraard zo simpel en gebruiksvriendelijk mogelijk voor u maken. Hieronder leest u hoe u uw product het beste retour kan sturen in een simpel stappenplan.

Stap 1:
U heeft het product ontvangen en bent niet tevreden, het product is binnen de retourtermijn door een fabricagefout kapot gegaan of u heeft een verkeerd product ontvangen. Op dit moment meld u uw retourzending aan bij Treseco BV d.m.v. een e-mail naar info@treseco.com. In deze e-mail vermeldt u uw factuur nummer, het te retourneren product en de reden van retourzenden. Nadat wij deze e-mail hebben ontvangen zullen wij uw e-mail beantwoorden, zodat u weet dat u kunt overgaan tot het verzenden van uw retourzending. In deze e-mail staan ook enkele instructies voor het retourzenden. 

Stap 2:
Het is nu tijd om uw product retour te sturen. De factuur stopt u bij uw retourzending in. Wij raden het altijd aan om de retourzending zo goed mogelijk in te pakken zodat deze niet beschadigd raakt tijdens het verzenden.

Om uw retourzending kosteloos te versturen verwijzen wij u graag naar het kopje “retourkosten”, dat aan het begin van deze pagina staat. Eventueel gemaakte kosten voor het retoursturen worden niet vergoedt door Treseco BV . U stuurt uw retourzending retour aan:

Treseco BV       Loopkanstraat 13a         5405NB Uden


Stap 3:
Deze stap is helemaal voor ons. Zodra wij uw retourzending ontvangen zullen wij er zorg voor dragen dat wij deze binnen 14 kalenderdagen verwerken en het teveel betaalde bedrag terugstorten op uw rekening. Indien u heeft gekozen voor een verzending als pakket of als aangetekende verzending waarbij u voor de verzendkosten heeft moeten bijbetalen, vergoeden wij alleen de basis verzendkosten van € 1,99. Zodra uw retourzending verwerkt is ontvangt u van ons bevestiging via de e-mail.

Indien er iets niet in orde blijkt met uw retourzending of wanneer deze ondergeschikt is aan de bovenaan de pagina vermelde punten, zullen wij z.s.m. contact met u opnemen om te overleggen over uw retourzending.

Toch nog vragen over uw retourzending?

Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon, op +31 (0)413-248387 op werkdagen van 9:00 – 17:00 uur, of via de e-mail, op info@treseco.com

© 2017 - 2019 www.minioro.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel